Διεθνής αναγνώριση για την Toshiba στον κλάδο του κλιματισμού!

Kawasakishi, Ιαπωνία – Η Toshiba Carrier Corporation* ανακοινώνει πως τα διαιρούμενα κλιματιστικά με τεχνολογία inverter που πρώτη ανέπτυξε η Toshiba αναγνωρίσθηκαν ως σταθμός στην εξέλιξη των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από το Διεθνές Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ). Η μαζική παραγωγή των συγκεκριμένων μονάδων για εμπορικές και οικιακές εφαρμογές άρχισε το 1980 και 1981 αντίστοιχα φέρνοντας την επανάσταση στον χώρο του κλιματισμού.

Το πρόγραμμα «IEEE Milestones» τιμά εκείνα τα ιστορικά επιτεύγματα που αποτέλεσαν καινοτομίες στους τομείς των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών τεχνολογιών καθώς και των συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνιών.

 

Συγκεκριμένα, εξετάζονται επιτεύγματα τα οποία αναπτύχθηκαν τουλάχιστον 25 χρόνια πριν και έχουν συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο της κοινωνίας και της βιομηχανίας. Από την έναρξη του προγράμματος το 1983, η IEEE έχει απονείμει 209 ιστορικούς σταθμούς.

Η Toshiba Carrier Corporation λαμβάνει την πρώτη τιμητική διάκριση που αφορά τον κλάδο του κλιματισμού. Με αυτή την τιμή, ο όμιλος Toshiba έχει λάβει συνολικά τρεις διακρίσεις από τον IEEE. Οι άλλες δυο διακρίσεις αφορούσαν άλλους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ο όμιλος Toshiba.

Η Toshiba, με την τεχνογνωσία που διέθετε στον τομέα των ηλεκτρονικών και των μικροεπεξεργαστών κατάφερε να πετύχει σημαντική μείωση του μεγέθους των μετατροπέων που ήταν καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία του συμπιεστή μεταβλητής ταχύτητας.

Με την χρήση της τεχνολογίας inverter επιτεύχθηκε βελτιστοποιημένος έλεγχος της θερμοκρασίας με καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Αργότερα η τεχνολογία αυτή υιοθετήθηκε και από τις υπόλοιπες εταιρείες κλιματισμού και οδηγηθήκαμε στην ευρεία εξάπλωση της χρήσης κλιματιστικών inverter σε όλο τον κόσμο.

 

*Η Toshiba Carrier Corporation είναι μια κοινοπραξία στην Ιαπωνία μεταξύ της Toshiba Corporation και της Carrier στον τομέα του κλιματισμού. Η Carrier είναι μέρος της Carrier Global Corporation (CARR), που κατέχει ηγετική θέση στη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Θέλω να μαθαίνω νέα για

Μετάβαση στο περιεχόμενο